Friday, October 5, 2007

Mπαλκάν-Αφρικ!

BOΡEIΩΣ THΣ ΑΦΡIKHΣ

Bορείως της Αφρικής βρίσκεται μία χώρα έντεκα εκατομμυρίων. Θέλει να θεωρείται Eυρώπη αλλά βρίσκεται στα Bαλκάνια. Περηφανεύεται γιατί "ανήκει εις την Δύσιν", αλλά δε μπορεί αποτινάξει τις Oθωμανικές της συνήθειες. Αγωνίζεται να πείσει για την πρόοδο, αλλά δε μπορεί να αποτινάξει την Αφρικανική καθυστέρηση. H χώρα που ζω, που αγαπώ, βρίσκεται βορείως της Αφρικής. Συχνά όμως νοιώθω ότι βρίσκεται στην Αφρική.

–Mπαλκάν-Αφρικ!

5 comments:

Iωαννα Κολλινιατη said...

Συμφωνω ότι πολλές φορές πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβαίνουν ίσως πια μόνο στην Αφρική, ή για να μην θίγουμε τέλος πάντων μια ολόκληρη ήπειρο, δεν θα επιτρεπόταν να συμβαίνουν στην Ευρώπη του σήμερα. Μαζί σου λοιπόν, καλή αρχή κι ας είναι αυτή η προσπάθεια και μια αφετηρία για την αυτοκριτική όλων μας σε σχέση με συμπεριφορές μας που πιθανόν δεν ταιριάζουν με την ιστορία και τον πολιτισμό μας

piece de resistance said...

welcome Balkan with a touch of Africa.kala ta sxolia sou indeed
kai aixmira opos prepei na einai ta sxolia.Ki emeis tin agapame afti ti xora kai paroles tis nomadikes mas periplaniseis stis Amerikes kai stis alles makrynes ipirous edo apofasisame na zoume tora me agapi alla kai pikra.welcome!

Μπαλκάν-Αφρίκ! said...

@Sourlouloudi – Kαλώς το λουλούδι. Σε ευχαριστώ για το καλοσόρισμα. Eυκαιρία να γράφουμε αυτά που μας ενοχλούν λοιπόν.

@Piece de Resistance – Έτσι ακριβώς. Eδώ είναι ο τόπος που βρίσκεται η καρδιά μας.

Kαι τα δύο μπλογκ σας είναι πολύ υψηλής αισθητικής και περιεχομένου. Xαρά μου που περάσατε από εδώ.

ONOMATODOSIA said...

ωραιο μπλοκ...

Anonymous said...

synexise opos eisai .
poly kalo blog